Управен одбор


 

 • Иван Николиќ - претседател, претставник на Еврејската заедница во Република Македонија
 • Гордана Ивановски-Велковска - потпретседател, претставник од Владата на Република Северна Македонија
 • Радојка Хелман - член, претставник на Еврејската заедница во Република Македонија
 • Јован Теговски - член, претставник од Владата на Република Северна Македонија
 • Сашо Босилков - член, претставник на Еврејската заедница во Република Македонија
 • Митко Гаџовски - член, претставник од Владата на Република Северна Македонија

Поранешни членови на Управниот одбор

 • проф. д-р Самуел Садикарио, прв претседател на Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија, претставник на Еврејската заедница
 • Горан Трајковски, прв потпретседател, претставник на Владата
 • Здравко Шами, поранешен в.д. претседател, претставник на Еврејската заедница
 • Адвокат Љиљана Мизрахи, почесен претседател, претставник на Еврејската заедница
 • Димитар Богов, претставник на Владата
 • Невзат Велили, претставник на Владата
 • Амбасадор Мелпомени Корнети, поранешен потпретседател, претставник на Владата
 • Амбасадор Димко Кокароски, претставник на Владата
 • Маскуд Али, претставник на Владата
 • Мартин Протуѓер, претставник на Владата
 • Пепо Леви, претставник на Еврејската заедница
 • Љубица Кондијанова, претставник на Владата
 • проф. д-р Панде Лазаревски, потпретседател, претставник на Владата
 • дипл. град. инж. Предраг Кениг, претставник на Еврејската заедница
 • Манојил Јаковлески, претставник на Владата
 • Елизабета Симоновска, претставник на Владата
 • Томислав Илиев, претставник на Еврејската заедницa
 • Драган Настески, претставник на Владата
 • Мартина Антиќ, претставник на Владата
 • Јасминка Васкова-Ташкова, претставник на Владата
 • Димитар Маџовски, претставник на Владата
 • Софија Печевска, претставник на Владата
 • Маринела Маричиќ-Тушева, претставник на Владата
 • Томислав Османли, претставник на Влада
 • Алберт Муслиу, претставник од Влада
 • Благоја Младеновски, претставник на Еврејската заедница
 • Васил Доганџиски, претставник на Еврејската заедница

Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN